Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Remvoering / Set voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Remvoering / Set voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Remvoering / Set voor vrachtwagen
  • Koop Remvoering / Set vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
  • Truck Remvoering / Set altijd aan lage prijzen
    Beste prijs garantie
Catalogus Remvoering / Set voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Remvoering / Set voor TOP vrachtwagenmerken

Remvoering / Set voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer
Remvoering / Set voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus
Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Remvoering / Set catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Remvoering / Set selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Remvoeringen voor remschoenen zijn duurzame wrijvingselementen die rechtstreeks contact maken met de trommel en het voertuig in elke situatie tot stilstand brengen. Ze zijn gemaakt uit composietmaterialen en hebben een gebogen vorm. Ze worden aan een metalen plaat bevestigd, de zogenaamde "schoen". Hun interne buiging herhaalt de lijn van de plaat, en de buitenste buiging herhaalt de vorm van de trommel.

Soorten remvoeringen voor remschoenen in vrachtwagens

Volgens productietechnologie:

  • Koudpersen. Deze zijn goedkoop en hun levensduur bedraagt tussen 60 en 80 duizend km.
  • Warmpersen. Deze hebben een langere levensduur (90–100 duizend km) en een hogere prijs.

De voeringen kunnen op twee manieren aan de platen bevestigd worden:

  • Met lijm. Een dergelijke verbinding is minder betrouwbaar, en wordt daarom voornamelijk aangetroffen in lichte commerciële voertuigen.
  • Met klinknagels. Deze soort bevestiging is bedoeld voor zware belasting.
Defecten en hun oorzaken

Door de bijzonderheden tijdens de werking, worden de remvoeringen van trommelremschoenen in vrachtwagens zowel vooraan als achteraan onderworpen aan aanzienlijke belastingen. Door hun snelle natuurlijke slijtage, voorzien fabrikanten de mogelijkheid om een set remvoeringen apart van de metalen platen te installeren.

Een van de meest voorkomende redenen van voortijdige of oneven slijtage is een onjuiste afstelling van het remmechanisme. Indien de kloof tussen de schoen en de trommel kleiner is dan vereist, bestaat er een kans op spontaan afremmen. Dit verhoogt het risico op oververhitting van de component, en verlaagt de wrijvingseigenschappen.

Voortdurende overbelasting van het voertuig is ook schadelijk voor de componenten. Door overbelasting worden de componenten in het remsysteem onderworpen aan extreme mechanische en thermische belasting, waarbij er spaanders en scheuren kunnen ontstaan op hun oppervlak.

U dient het binnendringen van olie en andere technische vloeistoffen op het werkoppervlak van de remschoenen te vermijden. Dit resulteert in slippen, en verlaagt de remefficiëntie.

Het wrijvingselement wordt soms af de metalen plaat getrokken. Dit gebeurt gewoonlijk wanneer er ondermaatse componenten geïnstalleerd worden, of wanneer de bevestiging met klinknagels niet correct gebeurt.

Hoe defecte remvoeringen bij trommelremmen in vrachtwagens bepalen

Een remtrommel beschikt over speciale vensters, afgesloten door pluggen, om de staat van de componenten te monitoren. De dikte van de wrijvingselementen wordt dagelijks gemeten met een schuifmaat. Soms worden de componenten uitgerust met slijtagesensoren. Wanneer hun dikte afneemt tot het minimum, stuurt de sensor een signaal naar het dashboard.

De slijtage van het wrijvingsoppervlak wordt vaak aangeduid door onrechtstreekse symptomen: piepende en ratelende geluiden tijdens het remmen, afwijking van het voertuig van het traject, een langere remafstand. Wanneer deze symptomen optreden, dient het volledige systeem geanalyseerd en gerepareerd te worden.

AUTODOC: handig online winkelen

Vrachtwagens vereisen erg duurzame voeringen op de trommelremschoenen. U kunt een set kopen in onze online winkel. We garanderen de uitstekende kwaliteit van elke component. U kunt producten kiezen volgens de technische specificaties van uw voertuig met de hulp van onze specialisten. Ze zijn steeds bereid om uw vragen te beantwoorden via e-mail, via telefoon of via online chat.

loader Even geduld, a.u.b....