Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Remtrommel voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Remtrommel voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Remtrommel voor vrachtwagen
  • Koop Remtrommel vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Remtrommel voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Remtrommel voor TOP vrachtwagenmerken

Remtrommel voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Remtrommel voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Remtrommel catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Remtrommel selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Remtrommels voor vrachtwagens zijn holle metalen cilinders waar de remschoenen tegen aangedrukt worden. Dit resulteert in een afname van de snelheid en het tot stilstand brengen van het voertuig. De component wordt strak met de wielnaaf verbonden en draait ermee samen. De componenten zijn duurzaam, efficiënt en beschikken over een simpel ontwerp.

Soorten remtrommels voor vrachtwagens

Op basis van de as:

  • voor de achterkant;
  • voor de voorkant;
  • universeel.

De achter- en voorremtrommels voor vrachtwagens kennen verschillende afmetingen en gewicht. Gewoonlijk worden achteraan bredere componenten gemonteerd, terwijl de smallere componenten vooraan geplaatst worden. Vele vrachtwagens met twee assen hebben zowel vooraan als achteraan componenten met dezelfde parameters.

Op basis van het ontwerp:

  • Samengesteld. Deze bestaan uit twee bestanddelen: een cilinder en een flens. Ze worden beschouwd als de meest duurzame variant.
  • Massief. Dit zijn relatief goedkope, gegoten artikelen.

Op basis van het materiaal:

  • Aluminium. Deze zijn licht, stoten hitte goed af en koelen snel weer af. Ze zijn erg goed bestand tegen corrosie, hebben een mooi ontwerp en zijn relatief goedkoop. Ze kunnen vervormen bij oververhitting.
  • Gietijzer. Deze zijn duurzaam en vervormen niet bij hoge temperaturen. Ze hebben meer tijd nodig om af te koelen en ze zijn vatbaarder voor corrosie in vochtige omgevingen.

Dit soort componenten kunnen over verschillende diameters beschikken. In tegenstelling tot remtrommels in personenauto´s, waarbij deze waarde ongeveer 200 mm bedraagt, kan deze waarde van componenten in vrachtwagens de 450 mm halen en zelfs overschrijden.

Defecten en hun oorzaken

Dit soort componenten zijn gemaakt van duurzame materialen; door mechanische en thermische belasting kunnen ze echter na verloop van tijd beginnen te slijten. Standaard bedraagt hun levensduur 100.000 km. Tot de vaakst voorkomende defecten behoren een vergrote binnendiameter, evenals het verschijnen van bulten, schilfers, scheuren en roest. In dergelijke gevallen mogen de componenten niet gerepareerd worden, maar moeten ze vervangen worden.

Hoe u defecten kunt detecteren

De staat van deze onderdelen heeft een directe invloed op de veiligheid. Daarom mag een gepland onderhoud van de eenheid nooit overgeslagen worden. Inspecteer de staat van de componenten tijdens elk onderhoud via de inspectiegaten in de afscherming. Bovendien is er een diagnose nodig als de vrachtwagen trager dan gewoonlijk vaart mindert bij sterk afremmen. Het kapotgaan van de elementen wordt ook duidelijk aan vibraties van het stuur en moeilijkheden bij het achteruitrijden.

AUTODOC: handig online winkelen

Wilt u remtrommels en andere producten voor vrachtwagens voordelig aanschaffen? Welkom bij AUTODOC. In onze catalogus vindt u een ruim aanbod aan hoogwaardige producten tegen betaalbare prijzen. Op talrijke onderdelen gelden er kortingen, die u verder helpen om geld te besparen. Zeg gedag tegen te veel betalen – doe nu meteen uw bestelling online in onze onlinewinkel.