Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Remschijf voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Remschijf voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Remschijf voor vrachtwagen
  • Koop Remschijf vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Remschijf voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Remschijf voor TOP vrachtwagenmerken

Remschijf voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Remschijf voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Remschijf catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Remschijf selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Remschijven zijn bewegende componenten in het remsysteem die aan de wielnaaf gemonteerd worden. De componenten zijn bedoeld om de draaibeweging van de wielen op het voertuig te vertragen, en de vrachtwagens tot stilstand te brengen.

Soorten remschijven voor vrachtwagens

Volgens materiaal:

  • Gietijzer. Deze zijn goedkoop, hebben goede wrijvingseigenschappen en zijn slijtvast. Hun nadelen bestaan uit het zware gewicht, de gevoeligheid voor corrosie en de mogelijkheid tot kromtrekking wanneer men frequent intensief remt.
  • Roestvrij staal. Deze zijn bestand tegen temperatuurschommelingen, maar hebben zwakkere wrijvingseigenschappen in vergelijking met producten van gietijzer.

Volgens aanwezigheid van ventilatie:

  • Massief. Dit zijn massieve metalen platen zonder kanalen voor luchtcirculatie, wat ze minder efficiënt maakt. Ze zijn vrij duurzaam.
  • Geventileerd. Deze bestaan uit twee platen met holtes ertussen voor het afscheiden van hitte. Het voornaamste nadeel is de kans op het binnendringen van vuil, wat het koelen belemmert.

Volgens ontwerp:

  • Geperforeerd. De platen van de component hebben gelijkmatig verdeelde doorvoergaten, die een efficiënte koeling voorzien, evenals afzuiging van gassen en verbrandingsproducten. Dit type artikelen is minder duurzaam, en vatbaar voor mechanische schade.
  • Met sleuven. Dergelijke componenten beschikken over groeven, die gebruikt kunnen worden als slijtage-indicatoren. Wanneer deze verdwijnen, dient de component vervangen te worden. Dit type componenten is duurzaam, maar heeft een lage koelefficiëntie.

Defecten en hun oorzaken

Het meest voorkomende defect aan remschijven zowel op personenwagens als op vrachtwagens, is slijtage. De levensduur van de component bedraagt gemiddeld 90.000-150.000 km op de voorste as, en 180.000-300.000 op de achterste as. De exacte levensduur hangt af van de rijstijl en de gebruiksomstandigheden van de vrachtwagen. Het binnendringen van stof of plotse temperatuurschommelingen kunnen resulteren in vervorming, oneven slijtage en mechanische schade aan de component.

Er kunnen ook krassen op de component verschijnen. Dit gebeurt vooral wanneer er een fragment van de voering of een vreemd object in de kloof tussen het remblok en de schijf komt.

Hoe defecten detecteren

Slijtage van dit auto-onderdeel op een commercieel voertuig kan bepaald worden door de dikte. De toegelaten waarde kan men terugvinden in de handleiding van de fabrikant. Als de dikte lager is dan aangegeven, kan het verdere gebruik van de component leiden tot defecten.

Het is niet aan te raden om deze auto-onderdelen te repareren; versleten exemplaren moeten vervangen worden. Nieuwe componenten worden in paren op een as geïnstalleerd. Daarom bieden de meeste fabrikanten sets met remschijven voor vooraan of achteraan op de vrachtwagens.

De noodzaak tot vervanging wordt duidelijk gemaakt door symptomen zoals een langere remafstand of het afwijken van het voertuig naar een zijde. Daarnaast kunnen er piepende en vreemde geluiden waargenomen worden tijdens het remmen.

AUTODOC: handig online winkelen

Vrachtwagens worden voortdurend blootgesteld aan hoge belastingen, waardoor met betrouwbare componenten moet installeren. In onze online winkel kunt u op elk moment remschijven van topkwaliteit kopen van betrouwbare fabrikanten. Onze specialisten zijn steeds bereid om uw vragen te beantwoorden via telefoon of online chat. U wordt aangenaam verrast door onze prijzen, het ruime aanbod in de catalogus, de mogelijkheid tot gratis levering, en veel meer.