Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Schijfremblok voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Schijfremblok voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Schijfremblok voor vrachtwagen
 • Koop Schijfremblok vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
  Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Schijfremblok voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Schijfremblok voor TOP vrachtwagenmerken

Schijfremblok voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Schijfremblok voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Schijfremblok catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Schijfremblok selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Schijfremblokken worden momenteel vaker gebruikt in vrachtwagens. De componenten hebben een stabiele wrijvingscoëfficiënt, zowel aan het begin als aan het einde van het remmen; ze worden gekenmerkt door een hoge reactiesnelheid, en zijn daarom perfect om zware voertuigen tot stilstand te brengen. Ze beschikken over een plat werkoppervlak dat in rechtstreeks contact komt met de schijf wanneer het pedaal wordt ingedrukt.

Soorten schijfremblokken voor vrachtwagens

Volgens de as:

 • Vooraan. Gemiddeld gaan deze 80.000 tot 100.000 km mee.
 • Achteraan. Deze gaan 70.000 tot 110.000 km mee.

Volgens het productiemateriaal:

 • Half metalen. Deze bevatten 30 tot 65% metaal. Ze worden gekenmerkt door sterkte en duurzaamheid. Ze zijn ook vrij luid, maar zelfs efficiënt tijdens het noodremmen.
 • Laag metaalgehalte. Deze bestaan gemiddeld uit ongeveer 10-30% metaal. Ze zijn goedkoop, maar meer vatbaar voor schuring en vorming van stof.

Volgens aanwezigheid van een slijtagesensor:

 • Met een sensor. Deze geven kritieke slijtage aan van de voering.
 • Zonder sensor. Deze vereisen voortdurende visuele controle.
Defecten en hun oorzaken

Net als bij remblokken voor personenwagens, gaat een vroegtijdige of oneven slijtage van de componenten in vrachtwagens gewoonlijk gepaard met defecten aan de remklauwen, vooral het vastlopen van geleidepennen of zuigers. Dit laatste wordt veroorzaakt door integriteitsverlies van de beschermende stofkappen, wanneer de componenten blootgesteld worden aan vocht en vuil.

Indien een zuiger vastzit in verlengde positie, schuren de componenten tegen het oppervlak van de schijf tijdens het rijden. Dit kan leiden tot voortijdige slijtage, evenals oververhitting of verbranding.

Schade aan het oppervlak van de schijf - spaanders, scheuren en onregelmatigheden - is ook gevaarlijk voor de blokken. Ze verschijnen vaak na oververhitting van deze laatste, zoals na een te intensief gebruik van het remmechanisme, of na fouten tijdens het afdalen van een helling.

Hoe defecten detecteren

De meeste remblokken vooraan en achteraan op vrachtwagens zijn uitgerust met slijtagesensoren. Ze helpen de staat van deze componenten monitoren door signalen naar de bestuurder te zenden over de nood om ze te vervangen, dat kan bestaan uit een specifiek geluid, of een overeenkomstig signaal op het dashboard.

Ondanks de aanwezigheid van de sensor, is het echter aan te raden om de dikte van de voering tijdens elk onderhoud te meten. De verkregen waarden dienen overeen te komen met deze opgegeven door de fabrikant in de technische documentatie van het specifieke vrachtwagenmodel.

De nood voor een ongeplande diagnose van de componenten kan duidelijk gemaakt worden door:

 • een brandgeur in de cabine tijdens het remmen;
 • afwijking van een rechtlijnig traject;
 • een langere remafstand
 • zijdelings slippen wanneer het rempedaal wordt losgelaten.
AUTODOC: handig online winkelen

Wordt klant van onze online winkel om snel en goedkoop reserveonderdelen te kopen. Dankzij het enorme aanbod aan producten, garanderen we dat u remblokken voor vrachtwagens van elk merk en model kunt kopen. Onze specialisten beantwoorden meteen al uw vragen, en bereiden de componenten voor op de verzending. De betaalbare prijzen komen als een aangename bonus bij onze kwalitatieve dienstverlening.