Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Remschoen / Set voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Remschoen / Set voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Remschoen / Set voor vrachtwagen
  • Koop Remschoen / Set vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
  • Truck Remschoen / Set altijd aan lage prijzen
    Beste prijs garantie
Catalogus Remschoen / Set voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Remschoen / Set voor TOP vrachtwagenmerken

Remschoen / Set voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer
Remschoen / Set voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus
Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Remschoen / Set catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Remschoen / Set selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Trommelremschoenen zijn boogvormige componenten voor vrachtwagens die met frictievoering uitgerust zijn. Wanneer het rempedaal wordt ingedrukt, worden ze tegen de wanden van de trommel gedrukt, zodat het voertuig vaart mindert.

Soorten

Catalogi van fabrikanten omvatten artikelen die van elkaar verschillen qua volgende hoofdkenmerken:

  • As waarop ze gemonteerd worden. Er zijn trommelremschoenen voor vooraan en achteraan.
  • Aantal cilinders in het systeem. De producten kunnen aangedreven worden door één of twee cilinders. In het tweede geval gebeurt het remmen efficiënter.
  • Afmetingen. Deze hangen af van het merk en model van de vrachtwagen.
  • Soort bevestiging. In de online winkel vindt u componenten die verbonden worden met schroeven of klinknagels. In vergelijking met remschoenen voor personenwagens, die er meestal aan vastgelijmd worden, zijn componenten met dit soort bevestigingen duurzamer.

Defecten en hun oorzaken

De gemiddelde interval voor vervanging bedraagt 100.000 km, of 5 jaar. De component kan vervormd of afgeslepen raken. Het eerste kan veroorzaakt worden door een vreemd object in de kloof tussen de trommel en de remschoen en het laatste door natuurlijke slijtage.

Hoe u defecten kunt detecteren

Defecten aan de componenten worden opgemerkt door achteruitgang van de remprestatie en een piepend geluid, een hoger brandstofverbruik, een langere remafstand en beweeglijkheid van het rempedaal. De slijtagegraad kan bepaald worden door de dikte, die gemeten wordt via een speciale opening in de afscherming. Als de levensduur van de component vervallen is, dient u onmiddellijk nieuwe trommelremschoenen te kopen en specialisten in een servicecentrum te bezoeken om deze in de vrachtwagen te laten monteren.

Het gebruik van voertuigen met defecte componenten is verboden. Nieuwe componenten moeten als een set per as geïnstalleerd worden. Na de installatie moet u abrupt en langdurig remmen de eerste paar honderd kilometer vermijden.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze online winkel kunt u hoogwaardige componenten voor vrachtwagens tegen betaalbare prijzen kopen. Bovendien houden we regelmatig promoties die vele producten zelfs nog goedkoper maken. Begin vandaag nog met besparen – plaats uw bestelling op de website van AUTODOC of via de mobiele app.