Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Koppelingsplaat voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Koppelingsplaat voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Koppelingsplaat voor vrachtwagen
  • Koop Koppelingsplaat vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Koppelingsplaat voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Koppelingsplaat voor TOP vrachtwagenmerken

Koppelingsplaat voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Koppelingsplaat voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Koppelingsplaat catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Koppelingsplaat selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Een koppelingsplaat voor vrachtwagens beweegt langs de ingaande as van de versnellingsbak en draagt bij aan het proces waarbij de transmissie losgekoppeld wordt van de motor. Ze is betrokken bij bijna elke fase van de vrachtwagencontrole: tijdens het starten, het schakelen en het remmen. Het is een belangrijk element van het systeem, aangezien het de componenten van de transmissie beschermt tegen extreme dynamische belasting. Ze wordt gemaakt van metaal, bedekt met wrijvingsmateriaal.

Soorten koppelingsplaten voor vrachtwagens

Catalogi van fabrikanten bevatten de volgende elementen:

  • drukplaat;
  • koppelingsplaat;
  • tussenplaat.

Deze laatste wordt gebruikt in een systeem met twee platen, ontworpen voor een hoog koppel. De componenten kunnen over een verschillend ontwerp, grootte, installatiemethode en andere parameters beschikken.

Defecten en hun oorzaken

De producten kunnen na 80.000 en zelfs 150.000 km nog correct functioneren. Hun levensduur hangt af van de individuele rijstijl, het gewicht van de vervoerde lading, en de staat van de wegen waar het voertuig op gebruikt wordt.

De component raakt gewoonlijk defect door schuring, of af en toe door het breken van een veer. De reden hiervan kan een onjuist of te frequent gebruik zijn van het koppelingspedaal, wat slijtage aan zijdelen van de component veroorzaakt. Dit komt bijvoorbeeld vaak voor wanneer het voertuig gebruikt wordt met een laag niveau aan remvloeistof. Daarnaast kunnen de componenten vervormen als resultaat van een onjuiste installatie.

Hoe defecten detecteren

Een defect aan de component wordt meestal duidelijk door een foute werking van de koppeling: onvolledige koppeling, het pedaal dat niet in de oorspronkelijke positie kan terugkeren, enz. Een reden voor controle kan daarnaast bestaan uit sterke vibraties, extreme geluiden, slippen op hellingen, onvoldoende versnellen bij een hoger toerental.

Net als bij de koppelingsplaat van een personenwagen, kan men de slijtagegraad van de component identificeren door de beweging van het pedaal te controleren. Het voertuig dient op een vlakke ondergrond geplaatst te worden, en men dient de motor op te warmen. Het pedaal wordt ingedrukt en langzaam losgelaten, waarbij men let op wanneer de transmissie van het koppel begint. Hoe sneller dit start, hoe minder de component versleten is. In het geval van een brandgeur tijdens de controle, moet men meteen een vervanging uitvoeren.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze online winkel kunt u een koppelingsplaat en andere componenten voor vrachtwagens bestellen aan een lage prijs. Online bestellen duurt niet lang, dankzij de website met een gebruiksvriendelijke interface en de bekwame specialisten van de klantendienst. U kunt al het nodige zo goedkoop mogelijk verkrijgen tijdens een promotie op de gekozen producten. Met AUTODOC bespaart u tijd en geld!