Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Waterpompen / Pakking voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Waterpompen / Pakking voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Waterpompen / Pakking voor vrachtwagen
  • Koop Waterpompen / Pakking vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Waterpompen / Pakking voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Waterpompen / Pakking voor TOP vrachtwagenmerken

Waterpompen / Pakking voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Waterpompen / Pakking voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Waterpompen / Pakking catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Waterpompen / Pakking selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Net als de waterpomp in een personenauto is de pomp in een vrachtwagen nodig om een geforceerde circulatie van koelmiddel in het koelsysteem van de motor te garanderen. De vloeistof wordt bewogen door middelpuntvliedende kracht.

Soorten

Catalogi van fabrikanten bevatten producten met verschillende ontwerpen. Zo zijn er de volgende componenten:

  • In een aparte behuizing;
  • Ingebouwd in het cilinderblok.

De toestellen worden via een riem of een ketting vanuit de motor geactiveerd. De behuizing wordt vervaardigd van verschillende materialen, zoals:

  • gietijzer;
  • aluminium.

U kunt online componenten kopen met aanvullende uitrusting, zoals een ventilator voor een betere koeling van de vloeistof. Daarnaast kan de set een pakking voor de waterpomp van een vrachtwagen omvatten. Deze wordt gewoonlijk gemaakt van Paronite, papier of rubber.

Defecten en hun oorzaken

De levensduur van de component bedraagt gemiddeld 120.000 km. Het gebruik van kwalitatief minderwaardige koelvloeistof kan echter resulteren in een snellere achteruitgang van de component. Deze zorgt voor vorming van afzetting op de wanden, mechanische schade aan pompelementen, vastlopen van de lager en kapotgaan van de waaier. Defecten aan de waterpomp in een vrachtwagen kunnen ook optreden bij langdurig gebruik van de motor bij maximaal vermogen.

Tijdens het gebruik verschijnen er onvermijdelijk sporen van corrosie op de metalen onderdelen van de pomp. Als er geen correct onderhoud uitgevoerd wordt, kan dit de oorzaak zijn van integriteitsverlies van het samenstel en het lekken van antivriesmiddel. De betrouwbare verbinding van de componenten in het samenstel kan onderbroken worden door voortdurende vibratie van de motor.

Hoe u defecten kunt detecteren

Defecten worden duidelijk door abnormale geluiden tijdens het gebruik van het samenstel, het lekken van koelmiddel en een verhoogde motortemperatuur. Dit laatste wordt aangegeven door het desbetreffende waarschuwingslampje op het dashboard. In dit geval moet er onmiddellijk een nieuwe component gemonteerd worden om ernstige schade en een dure reparatie van de motor te voorkomen.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze onlinewinkel kunt u een waterpomp voor een vrachtwagen en vele andere componenten bestellen tegen betaalbare prijzen. De bekwame medewerkers van onze klantendienst helpen u graag de producten te kiezen die perfect passen bij de technische eigenschappen van uw voertuig. Houd ook een oogje op de aanbiedingen die we houden bij AUTODOC. Die zorgen ervoor dat u alles zelfs nog goedkoper kunt aanschaffen.