Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Thermostaat / Pakking voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Thermostaat / Pakking voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Thermostaat / Pakking voor vrachtwagen
  • Koop Thermostaat / Pakking vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Thermostaat / Pakking voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Thermostaat / Pakking voor TOP vrachtwagenmerken

Thermostaat / Pakking voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Thermostaat / Pakking voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Thermostaat / Pakking catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Thermostaat / Pakking selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

De thermostaat in een vrachtwagen zorgt ervoor dat de koelvloeistof gedurende verscheidene werkingsmodi van de motor de optimale temperatuur behoudt. Het onderdeel dient er voornamelijk voor te zorgen dat de motor na het starten snel op temperatuur komt. Het onderdeel wordt doorgaans in setvorm geleverd, met een pakking die bestand is tegen chemische invloeden.

Soorten

  • Met behuizing. Exemplaren van dit type worden aan de slangen van het koelsysteem gekoppeld. De behuizing is gemaakt van messing of aluminium. Het eerste is duurzaam en goed bestand tegen bijtende stoffen, terwijl exemplaren van aluminium licht van gewicht zijn. Thermostaten voor personenauto´s worden ook met plastic behuizingen geproduceerd.
  • Zonder behuizing. Exemplaren van dit type worden op een speciale plek in het cilinderblok gemonteerd.

Defecten en hun oorzaken

Het apparaat wordt blootgesteld aan corrosieschade en vervuiling door afzetting. Dit kan het gevolg zijn van gebruik van een ondeugdelijk koelmiddel of het mengen van verschillende soorten koelvloeistoffen. In het geval van ernstige vervuiling kan het element vast komen te lopen in de tussen- of uiterste stand.

Hoe u defecten kunt detecteren

Defecten worden gewoonlijk zichtbaar aan oververhitting of onderkoeling van de motor. In het eerste geval gaat het desbetreffende waarschuwingslampje op het dashboard branden. Daarnaast kan de geur van de werkvloeistof in de cabine hangen. In het tweede geval neemt het brandstofverbruik toe.

De simpelste manier van controle wordt uitgevoerd door de aanvoerende radiatorslangen direct na het starten van de motor te inspecteren. Als deze langzaam opwarmen, functioneert de thermostaat van de vrachtwagen waarschijnlijk naar behoren.

Nauwkeurigere gegevens over de werking van het toestel kunnen met behulp van een diagnosescanner verkregen worden, die met de elektronische regeleenheid verbonden wordt. Om een dergelijke controle uit te voeren, dient u specialisten voor onderhoud aan vrachtwagens te raadplegen. Zelfs als er geen tekenen van een defect zichtbaar zijn, is het raadzaam om de component na 100.000 km of na elke 5 jaar te vervangen.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze onlinewinkel kunt u snel een thermostaat en andere componenten voor uw vrachtwagen kopen. Dankzij de betaalbare prijzen op alle producten in onze catalogus, kunt u uw voertuig goedkoop repareren. Als u nadere informatie nodig hebt over het product waarin u geïnteresseerd bent of over de betalingsvoorwaarden of lopende aanbiedingen, kunt u via de online chat contact opnemen met onze klantenservice.