Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Verwarming koel element / Toebehoren voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Verwarming koel element / Toebehoren voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Verwarming koel element / Toebehoren voor vrachtwagen
  • Koop Verwarming koel element / Toebehoren vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Verwarming koel element / Toebehoren voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Verwarming koel element / Toebehoren voor TOP vrachtwagenmerken

Verwarming koel element / Toebehoren voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Verwarming koel element / Toebehoren voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Verwarming koel element / Toebehoren catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Verwarming koel element / Toebehoren selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

De koelradiator van de motor van een vrachtwagen helpt oververhitting van de motor te voorkomen. De vloeistof die hierin circuleert, wordt gekoeld door de luchtstroom van het bewegende voertuig, die versterkt wordt door een ventilator.

Soorten koelradiatoren voor motoren van vrachtwagens

Op basis van het materiaal:

  • Aluminium. De voordelen hiervan zijn het lage gewicht en de betaalbare prijs.
  • Koper. Deze radiatoren hebben een hoge hittegeleidbaarheid. Daarnaast zijn ze beter bestand tegen corrosieschade.

De producten kunnen ook over een verschillend ontwerp beschikken. Er zijn vooral:

  • Met een kern van platte koelribben. Dit ontwerp behelst het gebruik van buizen, normaal gesproken platte of ovaalvormige. Deze worden ruitvormig geschikt en lopen door dwarse platen die het hitte-verdrijvende gebied vergroten.
  • Met een kern van kronkelende koelribben. In dit geval worden de buizen één voor één en in een rij geschikt. Er worden daar gegolfde koelribben tussen geplaatst. Dit verbetert de turbulentie van de luchtstroom die door het koelrooster stroomt.

Toestellen in de catalogi verschillen van elkaar qua lengte, breedte en hoogte. In vrachtwagens gemonteerde toestellen beschikken doorgaans over grotere afmetingen en een hoger gewicht dan koelradiatoren voor motoren in personenwagens.

Defecten en hun oorzaken

Het product kan zijn ongeschondenheid verliezen, bijvoorbeeld ten gevolge van een ongeval. Ook corrosieschade is mogelijk door blootstelling aan koelvloeistof of door een onjuist gekozen reinigingsmiddel. Daarnaast komt het regelmatig voor dat de circulatie van het koelmiddel onderbroken worden. Een oorzaak hiervan kan vervuiling van het apparaat met verschillende soorten afzetting zijn, bijvoorbeeld door onzorgvuldig gebruik van afdichtmiddelen.

Hoe u defecten kunt detecteren

De slechte staat van het element kan duidelijk worden door het de koelvloeistoftemperatuurmeter. Daarnaast gaat lekkage van koelmiddel door een verlies aan integriteit gewoonlijk gepaard met een specifieke geur in de cabine of in de buurt van de assemblage. In dit geval dient u de koelradiator voor de motor van uw vrachtwagen te inspecteren op schade en lekken. Het is mogelijk dat nabijgelegen elementen hiervoor ontmanteld moeten worden. Deze taak wordt het best uitgevoerd door specialisten in onderhoud aan vrachtwagens. Zij controleren de defecte component en vervangen deze indien nodig.

AUTODOC: handig online winkelen

Om uw vrachtwagen goedkoop te repareren kunt u alle benodigde componenten in de onlinewinkel AUTODOC bestellen. We houden regelmatig promoties, zodat u een koelradiator voor de motor en andere componenten voor uw vrachtwagen kunt kopen tegen de beste prijzen. Als u assistentie nodig hebt bij de keuze van het product uit onze catalogus, kunt u via de online chat contact opnemen met de specialisten van onze klantenservice.