Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Uitlaatpijpen voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Uitlaatpijpen voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Uitlaatpijpen voor vrachtwagen
  • Koop Uitlaatpijpen vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Uitlaatpijpen voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Uitlaatpijpen voor TOP vrachtwagenmerken

Uitlaatpijpen voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Uitlaatpijpen voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Uitlaatpijpen catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Uitlaatpijpen selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Uitlaatpijpen en flexibele buizen voor een vrachtwagen zijn nodig om uitlaatgassen af te voeren. Ze verlagen ook het geluidsniveau en verminderen de vibraties van het motorblok.

Soorten flexibele uitlaatpijpen voor vrachtwagens

De flexibele buis beschikt standaard over een stevige en duurzame drievoudige vlechting. Catalogi van fabrikanten omvatten producten die van elkaar kunnen verschillen qua binnenlaag:

  • Interlock (versterkt). Het binnenste gedeelte is gemaakt van flexibele parallelle platen. Dit soort buizen wordt gekenmerkt door een hoge mate van duurzaamheid.
  • Interbraid. Aan de binnenkant zijn er elementen voorhanden die in een bepaalde hoek gevlochten zijn. Ze hebben een lage prijs, maar raken sneller defect.

Dit soort auto-onderdelen kunnen gemaakt zijn van:

  • Staal. Deze versie is relatief goedkoop.
  • Roestvrij staal. Deze versie is betrouwbaarder.

Soorten uitlaatpijpen voor vrachtwagens

Deze producten kunnen qua doeleinde van elkaar verschillen:

  • Downpipes. Deze worden rechtstreeks achter het uitlaatspruitstuk gemonteerd. Ze kunnen temperaturen van meer dan 600 °C weerstaan.
  • Verbindende pijpen. Deze worden tussen andere elementen van het uitlaatsysteem geplaatst.
  • Uitlaatpijpen. Deze steken uit de knaldemper en dienen om de uitlaatgassen af te scheiden. Bij bedrijfsvoertuigen die gebruikt worden om passagiers te vervoeren dienen ze 3 tot 5 cm uit de carrosserie naar buiten te pieken.

In een online winkel kunt u deze auto-onderdelen met verschillende lengtes en diameters bestellen. Hoe groter deze laatste parameter is. des te lager ligt de snelheid van de uitlaatgasstroom. Men dient er rekening mee te houden dat componenten voor commerciële voertuigen grotere afmetingen hebben dan uitlaatpijpen voor personenauto´s.

Defecten en hun oorzaken

De levensduur van deze artikelen ligt niet vast; ze moeten vervangen worden in het geval van een defect. Normaal gesproken verslijten flexibele buizen sneller dan gewone buizen. Dit kan veroorzaakt worden door geringe verschuivingen van de motor en slijtage van de motorsteunen. Dit soort auto-onderdelen zijn vaak ook gevoelig voor mechanische schade. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door inslaande stenen of wanneer men over grote obstakels heen rijdt. De onderdelen kunnen ook beginnen te roesten wanneer ze blootgesteld worden aan een hoge mate van vochtigheid.

Hoe u defecten kunt detecteren

Als u vreemde geluiden waarneemt wanneer de motor draait of wanneer het motorblok meer lawaai maakt dan gewoonlijk, dienen de componenten vervangen te worden. Een bijkomend teken is het optreden van de geur uitlaatgas in de cabine. Men mag de vervanging van defecte componenten niet uitstellen: naast het akoestische ongemak zijn er ook negatieve invloeden van chemische stoffen in de uitlaatgassen te vertekenen, evenals een verlies aan motorvermogen en bijgevolg bovenmatig brandstofverbruik.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze winkel kunt u tegen voordelige voorwaarden uitlaatpijpen en flexibele buizen voor bedrijfsvoertuigen online kopen. De specialisten van onze klantenservice helpen u graag om de producten die u nodig hebt te kiezen. Vraag hen welke aanbiedingen er vandaag lopen en pak de kans om extra geld te besparen. Koop bij AUTODOC en zorg ervoor dat u reparaties en onderhoud zonder extra kosten kunt uitvoeren!