Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Demper / -toebehoren voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Demper / -toebehoren voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Demper / -toebehoren voor vrachtwagen
  • Koop Demper / -toebehoren vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Demper / -toebehoren voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Demper / -toebehoren voor TOP vrachtwagenmerken

Demper / -toebehoren voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Demper / -toebehoren voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Demper / -toebehoren catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Demper / -toebehoren selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Geluidsdempers voor vrachtwagens zijn bedoeld om het volume van de geluiden die door de uitlaatgassen in het uitlaatkanaal veroorzaakt worden te verminderen. Dit soort onderdelen bevatten verschillende kanalen, schotten en kamers die de frequentie van geluidsvibraties doet afnemen door ze om te zetten in warmte-energie.

Soorten geluidsdempers voor vrachtwagens

Catalogi van fabrikanten omvatten componenten met verschillende werkingsprincipes:

  • Beperkend. Deze absorberen vibraties door middel van het verschil in diameter tussen de kamer en de uitlaatpijp. Het geluidsniveau wordt verlaagd wanneer de uitlaatgassen vanuit de smalle uitlaatpijp in een holte met een grotere inhoud terechtkomen. Dergelijke componenten zijn efficiënt, maar zorgen echter voor afname van het motorvermogen.
  • Weerkaatsend. Deze beschikken over een labyrint waar de gassen naar binnen stromen en waar het geluid herhaaldelijk weerkaatst wordt tegen de wanden. Hierdoor botsen de geluidsgolven op elkaar, wat hun trillingssterkte verandert en ze neutraliseert. Dit soort onderdelen hebben zo goed als geen effect op het motorvermogen, maar ze kunnen behoorlijk heet worden tijdens het gebruik.
  • Absorberend. Deze componenten zijn uitgerust met een geluiddempend materiaal waar een geplooide buis doorheen loopt. Ze hebben een simpel ontwerp en kunnen geluidsgolven met verschillende frequenties absorberen. De efficiëntie van deze onderdelen is vrij laag.
  • Met middendemper. Dit soort onderdelen hebben verschillende kamers die door buizen met gaten met verschillende diameters verbonden zijn. Ze verlagen het geluidsniveau zonder de stroom te onderbreken, maar enkel binnen een beperkt frequentiebereik.

Componenten gebruikt in commerciële voertuigen zijn standaard minder efficiënt dan geluidsdempers voor personenauto´s. Dit komt omdat ze het maximale vermogen van de motor moeten behouden.

De componenten verschillen ook qua materiaal waarvan ze gemaakt zijn:

  • Staal met een beschermende deklaag (aluminium enz.). Deze hebben een lage prijs, maar gaan niet lang mee.
  • Roestvrij staal. Deze hebben een spiegelglad oppervlak, zodat de doorstroom van uitlaatgassen niet belemmerd wordt. De onderdelen zijn bestand tegen negatieve omgevingsfactoren.

Defecten en hun oorzaken

De levensduur van geluidsdempers voor vrachtwagens is niet beperkt. Om die reden worden ze vervangen, zodra er zich defecten voordoen. De componenten kunnen aan dichtheid inboeten door verroesting van metaal, voortdurende temperatuurschommelingen, vorming van condensatie in het onderdeel en mechanische beschadigingen. Daarnaast kunnen de componenten verstopt raken of kan de katalysator doorbranden.

Hoe u defecten kunt detecteren

Als er aan de onderkant van de vrachtwagen uitlaatgassen ontsnappen, is het geluid van een draaiende motor luider en kunnen er metaalachtige geluiden waargenomen worden vanuit het uitlaatkanaal, wat erop duidt dat de elementen van de assemblage doorgebrand en van de behuizing losgeraakt zijn. In sommige gevallen merkt men een afname van het motorvermogen op. Indien u dergelijke symptomen waarneemt, is er een inspectie van de component vereist. Wanneer er onder de elementen van het uitlaatsysteem druppels water zichtbaar zijn tijdens het afkoelen, is er sprake van een verlies van ongeschondenheid.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze onlinewinkel kunt u goedkoop en gemakkelijk geluidsdempers en vele andere componenten voor bedrijfsvoertuigen kopen. We hebben een mobiele app gecreëerd: nu is het altijd en overal mogelijk om een bestelling te doen. De regelmatige aanbiedingen helpen u om de kosten voor reparaties en onderhoud aan uw voertuig te beperken. Koop online bij AUTODOC en begin nu meteen met het besparen van geld!