Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Startmotor / Onderdelen voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Startmotor / Onderdelen voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Startmotor / Onderdelen voor vrachtwagen
  • Koop Startmotor / Onderdelen vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Startmotor / Onderdelen voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Startmotor / Onderdelen voor TOP vrachtwagenmerken

Startmotor / Onderdelen voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Startmotor / Onderdelen voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Startmotor / Onderdelen catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Startmotor / Onderdelen selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

De startmotor zorgt voor de draaibeweging van de krukas die nodig is om de motor van een vrachtwagen te starten. Het is een elektrische motor die door de accu aangedreven wordt. Het ontwerp van dit onderdeel omvat een behuizing, een rotor, een borstelbrug, een magneetschakelaar en een aandrijfmechanisme.

Soorten startmotoren voor vrachtwagens

Op basis van het ontwerp:

  • Zonder reductie-eenheid. Het aandrijfmechanisme van dergelijke toestellen is rechtstreeks verbonden met de rotoras, wat een snelle start van de motor garandeert. Dit soort componenten zijn betrouwbaar en bestand tegen hoge belasting. De onderdelen beschikken over een simpel ontwerp, dat reparatie en vervanging aanzienlijk vereenvoudigt. Tot de nadelen behoren de grote afmetingen en het zware gewicht, de hoge kosten en de lage efficiëntie bij een laag accuvermogen of gedurende de wintermaanden.
  • Met een reductie-eenheid. Deze hebben een ingebouwd vertragingsmechanisme dat het koppel doet toenemen. Dit bevindt zich tussen het aandrijfmechanisme en de rotor en helpt om de prestatie van het onderdeel te verhogen tegen tegelijkertijd een lager energieverbruik. Componenten van dit type zijn compact, licht en relatief goedkoop. Het voornaamste nadeel is het lage vermogen.

Defecten en hun oorzaken

Zulke toestellen kennen geen vaste levensduur en ze moeten als assemblage in hun geheel vervangen worden wanneer er defecten optreden zoals slijtage van de borstels en de contactplaten in de collector, het breken van kabels of kortsluiting in de interne wikkeling. Dit kan veroorzaakt worden door overtreding van de gebruiksvoorwaarden van de component of kortsluiting in het elektrisch systeem van het voertuig.

Net als startmotoren in personenauto´s, raken dit soort componenten in vrachtwagens defect in het geval van mechanische schade aan de elementen. Hiertoe behoren slijtage van lagerelementen, vervorming van tanden aan het rondsel of beschadiging van de vrijloopkoppeling. Dit is allemaal het resultaat van normale slijtage, ongevallen of ondeugdelijke reparatie. Daarnaast kunnen contacten onder invloed van vocht oxideren en kunnen de armatuur van de solenoïde en het aandrijfmechanisme vastlopen. Dergelijke defecten worden normaal gesproken alleen verholpen door vervanging van de defecte componenten.

Hoe u defecten kunt detecteren

Defecten aan componenten worden opgemerkt door klikgeluiden tijdens het starten van de motor. Daarnaast kan de startmotor weigeren te starten of te stoppen. Deze symptomen worden geassocieerd met een beschadigd contactslot, een lage lading of het weigeren van de accu. Een defect aan het samenstel kan vastgesteld worden door ontmanteling en inspectie. De staat van elektrische componenten wordt getest door deze te meten met een ampèremeter en een voltmeter. Deze controle dient te worden uitgevoerd in een garage.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze onlinewinkel kunt u starters en andere componenten voor uw vrachtwagen tegen lage prijzen kopen. De ervaren specialisten van onze klantenservice staan altijd klaar om u online advies te geven bij al uw vragen over onze producten. We bieden betaalbare prijzen, houden regelmatig aanbiedingen, wikkelen bestellingen snel af en regelen de bezorging ervan onverwijld.