Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Dynamo voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Dynamo voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Dynamo voor vrachtwagen
 • Koop Dynamo vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
  Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Dynamo voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Dynamo voor TOP vrachtwagenmerken

Dynamo voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Dynamo voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Dynamo catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Dynamo selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Dynamo´s voor vrachtwagens zetten de mechanische energie van de krukas om in elektrische stroom. Deze apparaten zijn noodzakelijk voor het opladen van accu's die de elektrische uitrusting van de voertuigen van stroom voorzien.

Soorten dynamo´s voor vrachtwagens

Op basis van het ontwerp kunnen de componenten onderverdeeld worden in de volgende groepen:

 • Exemplaren met borstels. Deze zijn gewoonlijk compact en licht van gewicht. Het is raadzaam om het apparaat één keer per jaar te ontmantelen om de staat van de borstels te controleren en deze indien nodig te vervangen.
 • Exemplaren zonder borstels. Het voordeel van deze versie zijn de duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ze dienen aan voorafgaand aan elke zomer en winter aan onderhoud te worden onderworpen.

De toestellen weergegeven in catalogi verschillen ook van elkaar ten opzichte van de volgende kenmerken:

 • Elektrische spanning. Deze kan 24 of 28 V bedragen. In generatoren van auto´s is dit gewoonlijk 12 V.
 • Stroomsterkte. Deze kan 55 of 100 A halen.
 • Vermogen en afmetingen. Vrachtwagens zijn uitgerust met grotere en zwaardere dynamo´s dan personenauto´s.
 • Locatie van de koelwaaier. Deze kan zich op de as dichtbij de voorste afdekking van de behuizing of in het onderdeel zelf bevinden. In het tweede geval wordt de waaier voor de rotor geplaatst of op het uiteinde.
 • Materiaal van de waaier. Fabrikanten gebruiken vaak kunststof of metaal.
 • Ontwerp van de riemschijf. Deze kan dubbel zijn voor twee V-riemen of enkel voor een multiriem.

Defecten en hun oorzaken

Tot de meest voorkomende defecten aan dergelijke componenten behoren bijvoorbeeld het scheuren van de riemschijf als gevolg van normale slijtage of onjuiste montage. Als het apparaat over borstels beschikt, kunnen deze na verloop van tijd versleten raken. Daarnaast kan vocht soms kortsluiting veroorzaken in de bruggelijkrichter. In dergelijke gevallen dient u contact op te nemen met een garage: de specialisten daar beslissen of de component apart vervangen moet worden of samen met de gehele assemblage. Dit laatste wordt meestal aanbevolen wanneer de interne wikkeling beschadigd is, wat veroorzaakt kan worden door kortsluiting in het elektrische systeem van het voertuig.

Hoe u defecten kunt detecteren

Dynamo´s voor vrachtwagens hebben geen specifieke levensduur. Ze dienen gecontroleerd te worden met behulp van een speciaal platform. Deze controle kan het beste moet worden overgelaten aan professionals. U kunt het samenstel ook zelf controleren met  behulp van een voltmeter. Voer de motorsnelheid op tot 3000 toeren, zet de ruitenwissers, de verwarming en het grootlicht aan en meet vervolgens de spanning aan de contactklemmen van de accu. Een afwijking van de standaardwaarde duidt er normaal gesproken op dat reparatie noodzakelijk is.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze online winkel kunt u een dynamo kopen die voor een ononderbroken stroomvoorziening in uw vrachtwagen zorgt. Plaats vandaag uw online bestelling en we verzenden uw aankoop onmiddellijk. Controleer of er een aanbieding loopt voor uw aankoop. Hiermee kunt u nog meer geld besparen! AUTODOC staat altijd voor snel en goedkoop winkelen.