Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Groot licht voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Groot licht voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Groot licht voor vrachtwagen
  • Koop Groot licht vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Groot licht voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Groot licht voor TOP vrachtwagenmerken

Groot licht voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Groot licht voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Groot licht catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Groot licht selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Een koplamp is verantwoordelijk voor de verlichting van de weg voor het voertuig, en geeft waarschuwingssignalen aan andere weggebruikers. De component wordt ook beschouwd als koplampeenheid, en bestaat vaak uit een combinatie van groot- en dimlichten, markeringslichten, richtingaanwijzers en dagrijverlichting. De verlichting vooraan wordt aan beide zijden van een vrachtwagen geïnstalleerd.

Soorten koplampen voor vrachtwagens

Volgens type lamp:

  • Wolfraam. Deze vereisen niet veel elektriciteit en zijn goedkoop. Hun lichtuitvoer is vrij laag, en ze hebben een korte levensduur, gemiddeld tot 1000 uur.
  • Halogeen. De meest gebruikelijke variant. Deze zijn krachtiger dan wolfraam lampen, en gaan langer mee, tot ongeveer 1500 uur.
  • Gasontlading. De krachtige lichtstraal wordt gegenereerd door opwarming van xenon gas. De gemiddelde levensduur bedraagt 2000 tot 3000 uur. Aangezien de buitenzijde van dergelijke producten niet verwarmd wordt, kunnen ze in verspreiders van kunststof geplaatst worden. Hun nadeel is de hoge prijs van de auto-onderdelen.
  • LED. Deze zijn compact, slijtvast en economisch. Ze garanderen een optimaal verlichtingsniveau. Hun levensduur bedraagt 3000 uur en meer. LED-lampen zijn minder krachtig dan HID-xenon lampen, en hun hoge prijs is een nadeel.

Volgens de vorm van de reflector:

  • Parabool. Hoe groter de reflector in deze producten is, hoe hoger de lichtuitvoer.
  • Ingewikkelde vorm (opgedeeld in verschillende secties). Elke sectie reflecteert het licht op een bepaalde manier, zodat er een gelijkmatige verlichting voorzien wordt.
  • Ellipsvormig. Deze worden gebruikt in verlichting van het projectortype. De componenten zijn vrij klein, maar produceren nog steeds een voldoende intensieve lichtuitvoer.

Defecten en hun oorzaken

Meestal veroorzaakt mechanische schade en schade door hoge temperaturen defecten aan de koplamplenzen van zowel personenwagens als van vrachtwagens. Wanneer er te krachtige lampen geïnstalleerd worden, is het mogelijk dat ze smelten, en in het geval van een ongeval kan het glas scheuren. Daarnaast kan de component beschadigd raken door een foutieve installatie, of door de gebruiksvoorwaarden niet op te volgen.

Gloeilampen kunnen springen door een kortsluiting, vocht kan contactoxidatie veroorzaken, en versleten kabels kunnen breken. In vele gevallen moet de montage van de component niet vervangen worden, en volstaat het om een nieuw element te installeren in de plaats van het beschadigde. De enige uitzondering hierop zijn verzegelde LED-koplampen.

Hoe defecten aan koplampen in een vrachtwagen detecteren

Een defecte component wordt duidelijk door verzwakking of gebrek aan licht. Daarnaast kan de lichtstraal afwijken of kunnen de lampen flikkeren na het inschakelen.

De component vereist vervanging indien een inspectie scheuren en spaanders vertoont op de verspreiders, of sporen van smelten. Na het verwijderen van de component, kan de schade visueel gedetecteerd worden.

Tijdens een onderhoud kan men de elektrische kabels analyseren met gespecialiseerde uitrusting. Specialisten meten bijvoorbeeld vaak de weerstand, de spanning en het vermogen in het circuit.

AUTODOC: handig online winkelen

Men kan koplampen voor vrachtwagens kopen aan een spotprijs in onze online winkel. Dankzij de gebruiksvriendelijke website en de eenvoudige navigatie, neemt online winkelen slechts enkele minuten in beslag. We bieden enkel producten van topkwaliteit aan onze klanten aan betaalbare prijzen.