Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Spanrol voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Spanrol voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Spanrol voor vrachtwagen
  • Koop Spanrol vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Spanrol voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Spanrol voor TOP vrachtwagenmerken

Spanrol voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Spanrol voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Spanrol catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Spanrol selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Een spanrol wordt gebruikt om de spanning van de generatorriem in vrachtwagens te regelen. Dit is een lager met een kunststof omhulsel aan de buitenzijde en een bevestigingshuls.

Soorten spanrollen voor vrachtwagens

Volgens type verbinding:

  • Excentriek. In dergelijke spanrollen wordt de rol van het spanningsmechanisme uitgevoerd door een ingebouwde huls met een opening die afwijkt van het midden. Deze wordt gebruikt om het accessoire op een pin te plaatsen die op de motor gemonteerd is. De spanrol rust tegen de achterzijde van de riem, en draait tijdens het gebruik van de motor. Door op de as te draaien, wijzigt de positie van de component ten opzichte van de riem, zodat er spanning voorzien wordt.
  • Met een beugel. De beugel wordt aan de motor bevestigd met bouten, en de component zelf wordt er stevig aan vastgemaakt. De spanning wordt bereikt door de beugel langs de motor te bewegen.

Volgens methode voor regelen spanning:

  • Mechanisch. Gaat uit van manuele verstelling. Hun voordeel bestaat uit de lage prijs. Gewoonlijk dienen ze ne ongeveer 70 duizend km vervangen te worden.
  • Automatisch. Zelfstellend apparaten die de trillingssterkte kunnen verlagen door schokken te absorberen. Dergelijke componenten zijn duurzamer. Hun levensduur kan 100 duizend km bedragen. Deze artikelen worden opgedeeld in veerbelast en hydraulisch.
Defecten en hun oorzaken

Net als spanrollen in auto's, worden componenten voor vrachtwagens voortdurend blootgesteld aan wrijving, zodat ze vatbaar zijn voor mechanische schade en foute uitlijning. Daarnaast smelten kunststof voeringen vaak, en kunnen de componenten van de lagers vastlopen of verroesten.

Het binnendringen van vreemde objecten kan bijdragen aan een versnelde slijtage van het oppervlak, en het optreden van defecten. Gewoonlijk is smelten een resultaat van oververhitting van de component, terwijl een onjuiste installatie aan de oorzaak kan liggen van vastlopen, foute uitlijning of speling.

Hoe defecten detecteren

Aangezien defecten aan de spanrol kunnen leiden tot het scheuren van de generatorriem in een vrachtwagen, dient men de eenheid volgens regelmatige intervallen te onderhouden. Daarnaast zijn er de volgende dwingende redenen om een servicecentrum te contacteren voor een diagnose: extreme geluiden en vibratie in de generator, het flikkeren van de koplampen terwijl de motor draait, of een aanzienlijk verhoogd brandstofverbruik wanneer er elektrische uitrusting gebruikt wordt. Specialisten analyseren de staat van het spanmechanisme visueel.

AUTODOC: handig online winkelen

Om snel een spanrol voor de generatorriem en andere producten voor een vrachtwagen te kopen aan een lage prijs, registreert in de online winkel AUTODOC. U hebt een gebruiksvriendelijk catalogus te uwer beschikking, waar u binnen enkele minuten al het nodige vindt voor de reparatie en het onderhoud van uw voertuigen. We houden onze prijzen betaalbaar en bieden vaak verschillende promoties. Bestel uw componenten vandaag online, en ontdek de voordelen van budgetvriendelijk en snel winkelen!