Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Luchtfilter voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Luchtfilter voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Luchtfilter voor vrachtwagen
  • Koop Luchtfilter vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Luchtfilter voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Luchtfilter voor TOP vrachtwagenmerken

Luchtfilter voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Luchtfilter voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Luchtfilter catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Luchtfilter selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

De luchtfilter voor de motor is een element van het inlaatsysteem in een motor in een vrachtwagen die deze beschermt tegen vuil, zodat de levensduur verlengd wordt. De component vangt vreemde objecten op, zodat ze niet samen met de lucht in de motor binnendringen.

Soorten luchtfilters voor vrachtwagens

Catalogi van fabrikanten bevatten twee soorten componenten:

  • Hoofd. Deze worden in de luchtfilterbehuizing geplaatst. Onder hen zijn de meest gebruikelijke cilindrische producten met een frame. Het werkende deel wordt gewoonlijk gemaakt uit papier dat stof en vocht kan vasthouden. De accessoires zijn vaak uitgerust met afdichtingen om de strakheid te verhogen.
  • Aanvullend (voorfilters). Deze worden apart voor het hoofdelement gemonteerd. Ze zijn noodzakelijk indien de vrachtwagen regelmatig gebruikt wordt op ruw terrein. Ze kunnen zowel cilindrisch als paneelvormig zijn. Deze laatste zijn compacter en goedkoper.

In tegenstelling tot filtercomponenten voor personenwagens, hebben ze grote afmetingen, en daardoor een ruim reinigingsoppervlak. Dit is rechtstreeks verbonden aan de cilinderinhoud. Hoe hoger deze waarde, hoe groter de algemene afmetingen van de filter. Daarnaast kunnen de componenten verschillen qua schroefdraadgroottes, doorstroomcapaciteit, enz.

Defecten en hun oorzaken

Door stof op te vangen, raakt het product geleidelijk aan verstopt, en verliest het de capaciteit om lucht door te laten. Standaard dient de component na elke 10.000-15.000 km vervangen te worden. Deze kan voortijdig falen als de vrachtwagen voortdurend gebruikt wordt op zand of aardewegen. In dit geval kan de levensduur beperkt worden tot 5.000 km.

Soms dient men een nieuwe component te installeren door mechanische schade aan het filtermateriaal of de behuizing. Dit kan optreden als gevolg van een ongeval, wanneer er olie of water binnendringt, of bij een onjuiste installatie.

Hoe defecten detecteren

De voornaamste indicatoren die duiden op de noodzaak om de luchtfilter in de vrachtwagen te vervangen, zijn een hoger brandstofverbruik, een lager vermogen van de motor, en luide geluiden tijdens het gebruik. Defecten aan de component kunnen gedetecteerd worden tijdens een gepland onderhoud. Deze wordt verwijderd uit de behuizing, en geïnspecteerd op verstopping en schade. Als de filter verstopt of beschadigd is, is het best om een nieuwe component te installeren. Anders bestaat er een risico op defecten aan de motor. De reparatiekosten voor de motor zijn veel hoger dan de prijs voor een nieuw filterelement.

AUTODOC: handig online winkelen

In onze online winkel kunt u een luchtfilter, een waterpomp, remschijven en andere componenten voor vrachtwagens bestellen met slechts enkele muisklikken. De gekwalificeerde specialisten van onze klantendienst voorzien u graag van alle nodige informatie over de producten, vertellen u over lopende promoties, en helpen u online uw aankoop plaatsen. Kies voor AUTODOC: onderhoud van vrachtwagens is bij ons altijd gemakkelijk en voordelig.