Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Oliefilter voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Oliefilter voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Oliefilter voor vrachtwagen
  • Koop Oliefilter vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Oliefilter voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Oliefilter voor TOP vrachtwagenmerken

Oliefilter voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Oliefilter voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Oliefilter catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Oliefilter selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Een oliefilter voor vrachtwagens reinigt roetafzetting en slijtageproducten van het smeermiddel in de motor. Het is een belangrijk onderdeel van het smeersysteem en helpt de levensduur van vele componenten verlengen.

Soorten oliefilters voor vrachtwagens

Afhankelijk van de ontwerpeigenschappen, kunnen deze auto-onderdelen opgedeeld worden in de volgende groepen:

  • Opschroefbaar. De behuizing en de kap bestaan uit een enkele eenheid. Deze componenten worden als een montage vervangen.
  • Patroon. Enkel het filtermedium wordt vervangen. Filterpatronen worden gewoonlijk een aan lage prijs verkocht.

Oliefilters voor vrachtwagens kunnen verschillen qua reinigingsmethode. Deze kunnen bijvoorbeeld de volgende zijn:

  • Mechanisch. De vervuiling wordt verwijderd terwijl de werkvloeistof door het filterelement stroomt. Dit laatste wordt gewoonlijk gemaakt uit papier, en kan daarnaast over een metalen gaas beschikken.
  • Sedimentatie. Hun ontwerp bevat een opvangbak. Vreemde objecten zakken hierin door de zwaartekracht.
  • Centrifugaal. De componenten bevatten een trommelrotor die aan een hoge snelheid draait onder druk van het smeermiddel, dat uit de sproeiers stroomt. Onder invloed van de centrifugale krachten wordt de werkvloeistof gereinigd van vervuiling. Deze blijven op de binnenwand van de rotor hangen.

Defecten en hun oorzaken

Meestal wordt deze component vervangen doordat het einde van de levensduur bereikt werd. Door vuil op te vangen, kan een oliefilter voor vrachtwagens geleidelijk aan verstopt raken, zodat de doorstroomcapaciteit achteruitgaat. Dit kan resulteren in schade aan het filtermateriaal. Ook de bypassklep kan geactiveerd worden, zodat er meer onzuiver smeermiddel naar de componenten van het mechanisme stroomt.

In sommige gevallen raakt het filterelement voortijdig verstopt als resultaat van koelmiddel in de olie. Daarnaast kan de component beschadigd worden in het geval van een onjuiste installatie.

Hoe defecten detecteren

Problemen worden duidelijk doordat het waarschuwingslampje van de oliedruk oplicht. Daarnaast kan een defect gedetecteerd worden door een peilstok controle. Harde deeltjes op de peilstok zijn een bewijs dat de filter niet correct werkt. Installeer in dit geval de nieuwe component zonder te wachten op een gepland onderhoud. Dit is goedkoper dan een reparatie van de eenheid door een slechte zuivering van het smeermiddel.

Net als filterelementen in personenwagens, dienen er nieuwe componenten geïnstalleerd te worden tijdens elke vervanging van olie, na elke 10-15 duizend km.

AUTODOC: handig online winkelen

De catalogus van onze online winkel biedt een ruim aanbod aan kwalitatieve producten. U kunt hier vooral een oliefilter bestellen die overeenkomt met de specificaties van uw vrachtwagen. Als u verdere informatie wenst over AUTODOC, onze lopende promoties, de levering en de betaling, kunt u al uw vragen stellen via online chat of per telefoon. Onze specialisten voorzien u graag van alle nodige informatie.