Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Interieurfilter voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Interieurfilter voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Interieurfilter voor vrachtwagen
  • Koop Interieurfilter vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Interieurfilter voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Interieurfilter voor TOP vrachtwagenmerken

Interieurfilter voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Interieurfilter voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Interieurfilter catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Interieurfilter selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Interieurfilters voor vrachtwagens reinigen de lucht uit de ventilatieopeningen van stof, dat in overvloed aanwezig is op aardewegen en de rand van de weg. Daarnaast voorkomen ze het binnendringen van schadelijke chemische stoffen in uitlaatgassen, pollen en andere allergenen in de cabine.

Soorten interieurfilters voor vrachtwagens

Componenten in catalogi van fabrikanten kunnen over verschillende filterelementen beschikken:

  • Papier. Deze beschermen enkel tegen stof en roet, en zijn vrij goedkoop.
  • Houtskool. Deze voorkomen het binnendringen van stof, evenals van giftige stoffen uit de benzeen- en fenolgroepen, of stikstof- en zwaveloxides in de cabine. Ze verwijderen efficiënt onaangename geuren. Ze zijn duurder dan de filterelementen van papier.

Qua reinigingsmethoden bestaan er de volgende componenten:

  • Mechanisch. Deze verwijderen grote stofdeeltjes.
  • Adsorptie. Deze beschikken over een bijkomende laag, gewoonlijk uit koolstof gemaakt, dat gassen en onaangename geuren absorbeert.
  • Elektrostatisch. Door het geëlektrificeerde filtermateriaal trekken ze zelfs de kleinste deeltjes aan, en houden ze deze vast. Deze elementen bieden een hoge efficiëntie.

Net zoals de filterelementen voor personenwagens, kunnen elementen voor vrachtwagens verschillende vormen en diktes van de behuizing hebben.

Defecten en hun oorzaken

Tijdens het gebruik van het voertuig, raakt het werkoppervlak van de component onvermijdelijk verstopt, vooral als het vaak blootgesteld wordt aan olie en water. Een standaard interval voor vervanging is een keer per jaar, voor de zomer. Indien de vrachtwagen voortdurend in stoffige omgevingen gebruikt wordt, wordt dit interval gehalveerd. De behuizing kan beschadigd raken door onjuiste installatie of een ongeval.

Hoe defecten detecteren

De voornaamste symptomen die duiden op de noodzaak tot vervanging van de interieurfilter in een vrachtwagen, zijn onaangename geuren in de cabine, zoals schimmel. De staat van de component dient ook gecontroleerd te worden wanneer er condensatie ontstaat op de ramen, of wanneer de luchtstroom in de cabine onderbroken wordt. Vuil en schade vallen snel op tijdens een inspectie. In beide gevallen kunnen ze niet gerepareerd worden, en moet er een nieuwe geïnstalleerd worden.

AUTODOC: handig online winkelen

Wilt u snel een interieurfilter en andere componenten kopen voor uw vrachtwagen? Koop ze in de online winkel AUTODOC! Onze klantenservice helpt u graag het juiste onderdeel te vinden, zodat het zo snel mogelijk kan worden verzonden. Tijdens sales zijn onze prijzen ongelofelijk laag. Kies AUTODOC en krijg meer voor minder!