Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Luchtdroger / Patronen voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Luchtdroger / Patronen voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Luchtdroger / Patronen voor vrachtwagen
  • Koop Luchtdroger / Patronen vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
  • Truck Luchtdroger / Patronen altijd aan lage prijzen
    Beste prijs garantie
Catalogus Luchtdroger / Patronen voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Luchtdroger / Patronen voor TOP vrachtwagenmerken

Luchtdroger / Patronen voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer
Luchtdroger / Patronen voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus
Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Luchtdroger / Patronen catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Luchtdroger / Patronen selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

In tegenstelling tot personenwagens, maakt men in vrachtwagens meestal gebruik van pneumatische remsystemen. Een luchtdroger filter is een onderdeel van dit systeem. Het verwijdert vocht uit de lucht van de compressor. Dit verlaagt corrosieschade van componenten, en vermijdt daardoor een dure reparatie ervan.

Soorten luchtdroger filters voor vrachtwagens

Het voornaamste element van deze component is een vervangbaar luchtdrogerpatroon voor vrachtwagens. Dit is een container gevuld met een korrelige vulling die vocht absorbeert. Deze kan bestaan uit:

  • Zeoliet. Dit behoudt zijn eigenschappen voor lange tijd tijdens het bewaren.
  • Silicagel. De korrels zijn bestand tegen mechanische schade.

Afhankelijk van de aanwezigheid van aanvullende elementen, kunnen vervangcomponenten de volgende zijn:

  • In combinatie met een oliescheider. In dit geval bevinden er zich twee filters in dezelfde behuizing. Een van hen wordt gebruikt om olievervuiling ui de lucht te halen alvorens deze in de ontvochtiger komt. Dit verlaagt de kans op defecten aan componenten in het remsysteem, wat ook de onderhoudskosten doet afnemen.
  • Standaard. Deze voeren enkel hun rechtstreekse functie uit. Dit zijn de meest gebruikelijke, en worden meestal aan een lage prijs verkocht.

Defecten en hun oorzaken

Na verloop van tijd verliezen adsorptiemiddelen hun vermogen om vocht te absorberen. Dit komt doordat er tijdens het gebruik heel wat vloeistof verzameld wordt. Als het vriest tijdens de winter, kan de luchtdroger instorten. Dit gebeurt wanneer de verwarming uitgeschakeld is.

Vaak stopt de filter met het vervullen van zijn functie door olie op de korrels. De reden hiervoor is een hogere afgifte van olie uit de compressor.

Een luchtdroger filter voor een vrachtwagen kan ook falen door een defecte controleklep. Dit element zendt de lucht, gedroogd door het adsorptiemiddel, naar de ontvangers. De klep kan bijvoorbeeld verstopt raken door een onjuiste werking van de compressor.

Hoe defecten detecteren

De noodzaak om een nieuw patroon te installeren kan duidelijk worden door aanwezigheid van condensatie in de ontvanger. Controleer de overeenkomstige afvoerklep om dit te controleren. Dit dient te gebeuren volgens de instructie van de fabrikant. De staat van de ontvanger dient dagelijks gecontroleerd te worden. De vulstof wordt minstens een keer per jaar vervangen, best voor de winter. De ontvochtigingsinstallatie wordt gewoonlijk vervangen wanneer een klep faalt.

AUTODOC: handig online winkelen

Moet u een luchtdroger filter voor uw vrachtwagen kopen, of een patroon? Plaats uw bestelling vandaag online in de AUTODOC winkel, en we regelen een snelle levering. Hebt u hulp nodig bij uw keuze uit onze catalogus? Onze gekwalificeerde specialisten geven u graag advies. Bent u op zoek naar een kans om hoogwaardige componenten aan een lage prijs te kopen? Winkel tijdens promoties!

loader Even geduld, a.u.b....