Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Stabilisator / Toebehoren voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Stabilisator / Toebehoren voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Stabilisator / Toebehoren voor vrachtwagen
  • Koop Stabilisator / Toebehoren vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Stabilisator / Toebehoren voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Stabilisator / Toebehoren voor TOP vrachtwagenmerken

Stabilisator / Toebehoren voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Stabilisator / Toebehoren voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Stabilisator / Toebehoren catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Stabilisator / Toebehoren selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

De stabilisatorstang zorgt voor een vermindering van het kantelen van een vrachtwagen tijdens het afslaan met hoge snelheid. Het ontwerp omvat een holle U-vormige staaf die van verenstaal gemaakt is en koppelstangen met kogelgewrichten.

Soorten

Artikelen in de catalogi van fabrikanten kunnen van elkaar verschillen qua:

  • As waarop het onderdeel gemonteerd is. Afhankelijk van het ontwerp van de ophanging kunnen er bij vrachtwagens zowel voor- en achterstabilisatorstangen gebruikt worden. Meestal wordt de component alleen op de voorste as gemonteerd.
  • Stijfheid. Dit kenmerk wordt bepaald door de eigenschappen van het materiaal waarvan de componenten gemaakt zijn, de vorm van de stang en de bijzonderheden van de montage. Hoe stijver het onderdeel, des te groter de stuurhoek van de vrachtwagen. Naast componenten met een vaste stijfheid, kan men online ook artikelen met variabele eigenschappen bestellen. Dankzij de aanwezigheid van hydraulische cilinders of dynamische aandrijving kunnen ze overeenkomstig het wegdek en de rijstijl afgesteld worden.
  • Afmetingen. De diameter van de component kan bijvoorbeeld 60 mm bedragen, terwijl de overeenkomstige afmeting voor stabilisatorstangen in personenauto´s vaak slechts 10 mm bedraagt.

Defecten en hun oorzaken

Fabrikanten vermelden geen vaste levensduur van de component. De component wordt vervangen, zodra dit nodig is. De stang kan bijvoorbeeld door vervorming of oxidatie slijtage vertonen. Mechanische schade kan veroorzaakt worden door ongelukken, het gebruik van de vrachtwagen op slecht wegdek met hoge snelheid of botsing met een obstakel. In het geval van hoge vochtigheid kunnen er sporen van corrosie optreden. Door natuurlijke slijtage kunnen de koppelstangen verslijten en kunnen bussen hun elasticiteit verliezen.

Hoe u defecten kunt detecteren

Defecten kunnen opgemerkt worden aan een kloppend geluid in de ophanging en piepende geluiden tijdens stuurhandelingen. In sommige gevallen kan de vrachtwagen tijdens het remmen of in bochten kantelen. Om defecten aan elementen van de ophanging tijdig te detecteren en te verhelpen, is het raadzaam om regelmatig onderhoud uit te voeren. Specialisten inspecteren de componenten en vervangen deze indien nodig.

AUTODOC: handig online winkelen

Wilt u een stabilisatorstang of andere componenten tegen betaalbare prijzen kopen? Meld u dan aan bij de onlinewinkel AUTODOC. We hanteren betaalbare prijzen, verwennen onze klanten regelmatig met voordelige aanbiedingen en bieden tevens de mogelijkheid tot gratis bezorging. Plaats uw bestelling online op onze website of via de mobiele app om alles wat u nodig hebt voor onderhoud en reparaties aan uw vrachtwagen tegen erg lage prijzen te kopen.