Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Versnellingsbakolie voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Versnellingsbakolie voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Versnellingsbakolie voor vrachtwagen
 • Koop Versnellingsbakolie vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
  Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Versnellingsbakolie voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Versnellingsbakolie voor TOP vrachtwagenmerken

Versnellingsbakolie voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Versnellingsbakolie voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Versnellingsbakolie catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Versnellingsbakolie selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Versnellingsbakoliën worden gebruikt om de tandwielvertraging, differentiëlen en andere elementen van de versnellingsbak in een vrachtwagen te smeren. Ze creëren een olievlies op het oppervlak van de componenten, die deze tegen vastlopen, corrosie en overbelasting beschermt. Bovendien verminderen de smeermiddelen vibraties en geluid, scheiden ze hitte af en minimaliseren ze slijtage aan wrijvingscomponenten.

Soorten oliën voor vrachtwagens

Al naargelang de toepassing bestaan er oliën voor:

 • manuele versnellingsbakken en differentiëlen;
 • automatische versnellingsbakken.

Op basis van de samenstelling:

 • Minerale. Deze vormen zelfs onder hoge druk een dikke olievlies en bevatten vrijwel geen schadelijke chemische middelen. Ze zijn goedkoop, maar worden gekenmerkt door een vrij hoog verbruik en een korte levensduur.
 • Synthetisch. Deze kunnen gebruikt worden voor een breed temperatuurbereik, aangezien ze niet vatbaar zijn voor drastische wijzigingen aan de viscositeit bij hitte of kou. Een verder voordeel is de bestendigheid tegen corrosie. Nadelen omvatten een hoge mate van vloeibaarheid, wat betekent dat de olie door de afdichtingen kan lekken.
 • Half-synthetisch. Dit is een mengsel van minerale en synthetische bases, wat de optimale variant is op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. Dergelijke oliën worden gebruikt in op zwaar werk berekende versnellingsbakken van vrachtwagens die onder zware omstandigheden gebruikt worden.

Qua viscositeit bestaan er zomer-, winter- en vierseizoensolie. Deze hebben verschillende verhoudingen en soorten toevoegingen die vooral de gebruikskenmerken helpen stabiliseren bij temperatuurpieken en de vorming van afzetting tegengaan. Winteroliën kennen gewoonlijk verschillende waarden voor de laagst mogelijke gebruikstemperatuur. Deze kan bijvoorbeeld -40, -26 of -12 °C bedragen. De gebruikte additieven kunnen de volgende zijn:

 • ter afname van wrijving;
 • drukverlagend, wat de viscositeit verbetert;
 • anti-corrosief.

Bijzonderheden van het gebruik

Na verloop van tijd verliezen oliën hun smeereigenschappen door oxidatie en vermenging met slijtagerpartikels van wrijvingscomponenten en andere elementen van de assemblage. Hoe vaak men een vervanging van de olie dient uit te voeren, wordt vermeld door de fabrikant van het voertuig. Oliën in personenauto´s met een automatische transmissie moeten na elke 30.000 tot 40.000 kilometer vervangen worden en bij een handmatige versnellingsbak elke 50.000 tot 75.000 km. De intervallen voor onderhoud aan vrachtwagens zijn groter. Dit wordt aangegeven door de fabrikant van elk specifieke voertuig en kunt u deze informatie aantreffen in de technische documentatie van het voertuig.

AUTODOC: handig online winkelen

Onze onlinewinkel biedt een ruim aanbod aan technische vloeistoffen. In onze gebruiksvriendelijke catalogus vindt u zonder moeite alle producten die u nodig hebt. Onze prijzen zijn erg concurrentievaardig; we houden regelmatig aanbiedingen en we bieden de mogelijkheid tot gratis bezorging. Plaats vandaag een online bestelling op onze website en koop transmissieoliën en andere producten voor reparatie en onderhoud aan vrachtwagens tegen spotprijzen.