Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Anti-vries / koelvloeistof voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Anti-vries / koelvloeistof voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Anti-vries / koelvloeistof voor vrachtwagen
  • Koop Anti-vries / koelvloeistof vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
  • Truck Anti-vries / koelvloeistof altijd aan lage prijzen
    Beste prijs garantie
Catalogus Anti-vries / koelvloeistof voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Anti-vries / koelvloeistof voor TOP vrachtwagenmerken

Anti-vries / koelvloeistof voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Anti-vries / koelvloeistof voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus
Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Anti-vries / koelvloeistof catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Anti-vries / koelvloeistof selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Koelvloeistof wordt gebruikt in motorkoelsystemen van vrachtwagens. Het circuleert door speciale met de radiator verbonden kanalen. De vereiste druk in het systeem wordt door een pomp op peil gehouden. De vloeistof kent een laag vriespunt en een hoog kookpunt.

Soorten koelvloeistoffen voor vrachtwagens

Catalogi van fabrikanten omvatten vloeistoffen met verschillende soorten toevoegingen. Ze worden volgens de algemeen aanvaarde classificatie, die door de Amerikaanse onderneming General Motors ontwikkeld is, onderverdeeld:

  • G11 (hybride). Naast organische toevoegingen bevatten deze een basisset aan anorganische additieven. Dit type kan zowel als koelvloeistof voor personenauto´s als voor bedrijfsvoertuigen gebruikt worden. Het heeft een lage prijs. Doorgaans is het groen van kleur en gaat het 3 jaar of 90.000 km mee.
  • G12 (carboxylaat). Dergelijke koelvloeistoffen voor commerciële voertuigen bevatten organische additieven: carboxylaat en ethyleenglycol. Ze worden vaak gebruikt in voertuigen met een hoog laadvermogen. Ze zorgen voor maximale koeling. In de meeste gevallen hebben de vloeistoffen een rode kleur. Ze zijn goed bestand tegen corrosie. De levensduur van dergelijke vloeistoffen bedraagt 5 jaar of 150.000 km.
  • G13 (lobrid). Het basiselement hiervan is propyleenglycol, dat – in tegenstelling tot ethyleenglycol – na verwijdering snel ontbindt. Deze vloeistoffen zijn milieuvriendelijk en kunnen geel of paars van kleur zijn. De levensduur bedraagt tot 150.000 km of 4 tot 5 jaar.

In onze onlinewinkel kunt u koelmiddelconcentraat kopen. Dit moet voor gebruik aangelengd worden met gedistilleerd water.

Bijzonderheden voor het gebruik van koelvloeistof voor vrachtwagens

Het is belangrijk dat u vloeistoffen van hetzelfde merk en type gebruikt en voorkomt dat verschillende soorten producten vermengd raken. Indien nodig kunt u gebruik maken van een hydrometer, een instrument om de dichtheid van vloeistoffen te meten.

Wanneer het product vervangen wordt, is het belangrijk om de datum van de handeling te noteren en tevens om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen. Als de vrachtwagen intensief gebruikt wordt, dient de samenstelling van de vloeistof regelmatig gecontroleerd te worden. Als deze geleiachtig geworden is met niet-homogene deeltjes aan de oppervlakte, is vervanging noodzakelijk. Daarnaast wordt een afname van de eigenschappen duidelijk door afzetting op de bodem van het expansiereservoir en een bruine tint van de vloeistof. In dergelijke gevallen mag een onderhoud niet langer uitgesteld worden. Nieuwe koelvloeistof kopen is veel goedkoper dan een reparatie van de motor ten gevolge van oververhitting.

AUTODOC: handig online winkelen

Wilt u koelvloeistof voor vrachtwagens en andere technische vloeistoffen kopen tegen een spotprijsje kopen? Neem dan een kijkje in de onlinewinkel AUTODOC. We houden vaak aanbiedingen, zodat u alles wat u nodig hebt tegen lage prijzen kunt kopen. Indien nodig kunt u contact opnemen met de specialisten van onze klantenservice. Ze helpen u graag om een geschikt product uit te kiezen. Plaats vandaag nog uw bestelling en we handelen de bezorging zo snel mogelijk af!

loader Even geduld, a.u.b....