Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Schokdempers voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Schokdempers voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Schokdempers voor vrachtwagen
  • Koop Schokdempers vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Schokdempers voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Schokdempers voor TOP vrachtwagenmerken

Schokdempers voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Schokdempers voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Schokdempers catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Schokdempers selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Een schokdemper voor vrachtwagens is het belangrijkste element van de ophanging voor het opvangen van schokken op die veroorzaakt worden door een slecht wegdek. Dit onderdeel zorgt ervoor dat het voertuig zijn koers kan aanhouden en tevens dat de remafstand verkort wordt en het vibreren van de carrosserie afneemt.

Soorten schokdempers voor vrachtwagens

Catalogi van fabrikanten omvatten producten met verschillende ontwerpen:

  • Pneumatische. Bij dit type dempers wordt de bodemvrijheid automatisch bijgesteld; ze houden deze op hetzelfde niveau, ongeacht het gewicht van de lading. Het ontwerp omvat een compressor, een ontvanger, een regeleenheid voor het circuit, pneumatische leidingen en een luchtverdelingsmechanisme.
  • Hydraulische. Deze kunnen over een enkele of een dubbele buis beschikken. De eerstgenoemden zijn relatief goedkoop. De laatsten kunnen meer werkcycli doorstaan.

Net als schokdempers in personenauto´s kunnen de componenten al naargelang de as van elkaar verschillen. Men kan online ook componenten bestellen met verschillende kenmerken:

  • Regressieve. Deze kunnen goed met vibraties en het kantelen van de vrachtwagen omgaan. Ze absorberen schokken niet efficiënt genoeg tijdens het rijden over bijvoorbeeld tramsporen of verbindingen tussen betonplaten.
  • Progressieve. Deze absorberen schokken efficiënt wanneer men over obstakels rijdt. Wanneer men het voertuig heen en weer beweegt, kan het voertuig lichtjes kantelen.
  • Lineaire. Deze combineren de kwaliteit van beide bovenstaande soorten componenten.

Defecten en hun oorzaken

Gewoonlijk bedraagt de levensduur van dit soort onderdelen meer dan 150.000 km, maar dat hangt af van de staat van het wegdek en het belastingsniveau van het voertuig. Het stukgaan van dempers wordt vaak veroorzaakt door drukverlies in de behuizing ten gevolge van natuurlijke slijtage, corrosie of vervorming van afdichtingen. Er kan ook ernstige mechanische schade aan de component optreden als gevolg van een ongeval.

Hoe u defecten kunt detecteren

De componenten hebben een constructie uit één stuk en kunnen niet gerepareerd worden. Tijdens een vervanging worden ze paarsgewijs per as gemonteerd: de achterste of voorste schokdempers van de vrachtwagen tegelijk.

Er moeten nieuwe componenten gemonteerd worden, zodra zelfs de kleinste obstakels vibraties veroorzaken. Daarnaast kan het gebeuren dat de carrosserie kantelt bij stuurhandelingen, abrupt wegrijden of afremmen. De assemblage dient aan een diagnose en onderhoud te worden onderworpen, zodra de remafstand toeneemt en het moeite kost om de vrachtwagen op de rijstrook te houden.

Defecten aan de componenten kunnen visueel opgemerkt worden door een oneven slijtage van de banden of lekkage van de behuizing. Indien de vrachtwagen uitgerust is met pneumatische schokdempers, kunnen deze in de winter voortijdig kapotgaan. Aangezien componenten van dit type gevoelig zijn voor lage temperaturen, kan de vrachtwagen schuin komen te staan.

AUTODOC: handig online winkelen

Op zoek naar een onlinewinkel met betaalbare prijzen en hoogwaardige producten? Wordt klant bij AUTODOC! Hier kunt u schokdempers en andere producten voor vrachtwagens van beproefde merken kopen. Tijdens promoties kunt u al het nodige zelfs nog goedkoper bestellen. AUTODOC — mensen die tijd en geld waarderen, kiezen voor ons!