Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelwagentje is nog leeg

Cabinevering / -demping voor vrachtwagens

Selecteer uw commerciële voertuig
Gelieve onderaan een model te selecteren om Cabinevering / -demping voor vrachtwagens of overige bedrijfsvoertuigen te vinden en er volledig zeker van te zijn dat deze ermee compatibel zijn.
1
2
3
AANVULLENDE GEGEVENS
Bestel goedkoop Cabinevering / -demping voor vrachtwagen
  • Koop Cabinevering / -demping vrachtwagens goedkoop, met het recht op terugzending binnen 200 dagen
    Veilig bestellen 200 dagen
Catalogus Cabinevering / -demping voor vrachtwagens - selecteer in de online winkel AUTODOC

Cabinevering / -demping voor TOP vrachtwagenmerken

Cabinevering / -demping voor commerciële voertuigen van hoge kwaliteit: TOPmerken

Meer

Cabinevering / -demping voor vrachtwagens: Bestsellers in onze catalogus

Deze artikelen worden het vaakst gekocht in de Cabinevering / -demping catalogus. Het ruime productaanbod van de beste merken helpt u Cabinevering / -demping selecteren aan een spotprijs, en garandeert de beste pasvorm voor uw vrachtwagen of commercieel voertuig.

Vrachtwagens hebben een aanzienlijk gewicht. Daarom zijn ze extra gevoelig voor kantelingen wanneer men over ruwe wegen rijdt. Om het dynamisch effect van het wegdek te verminderen, wordt er in vrachtwagens gebruik gemaakt van luchtvering voor de cabine. Deze verbetert de grip op de weg, garandeert een soepele rit van het voertuig ongeacht het wegdek en zorgt voortdurend voor de optimale bodemvrijheid.

Soorten luchtvering voor de cabine in vrachtwagens

Het ontwerp gaat uit van een rubberen balg met daarin perslucht. Deze kan de druk van tientallen pascal weerstaan en kan zijn eigenschappen wijzigen met behulp van een automatisch aanpassingsmechanisme. Er zijn twee soorten luchtveren:

  • Met luchtbalgen. Deze bestaan uit 2-4 lagen met rubber overtrokken koordweefsel, voornamelijk van polyamide (nylon 6, nylon, neopreen. Hun afdekkingen hebben gaten met schroefdraad voor de toevoer van lucht en openingen voor de montage. In het midden van de component bevindt er zich een spanring. Sommige modellen beschikken over een rubberen aanslagrubber. De lage interne wrijving in de huls en de afwezigheid van opwarming tijdens het gebruik van de vrachtwagen maken deze luchtveren erg betrouwbaar.
  • Met een membraan. Deze verschillen van de modellen met balgen door de aanwezigheid van een zuiger en een membraan dat de inhoud van de huls beperkt. De ruimte die dit soort luchtveringen inneemt is kleiner dan dat van het bovengenoemde type.

Naast klassieke elementen voor de luchtvering voor de cabine van vrachtwagens bieden fabrikanten ook modellen met een afdekking en een behuizing. Dat laatste dient als bevestiging en kan gemaakt zijn van metaal of plastic. Luchtveren met dergelijke componenten kunnen hoge belasting doorstaan zonder vervormd te worden.

Defecten en hun oorzaken

Het meest voorkomende probleem bestaat in het lekken van lucht in de contactpunten tussen de luchtbalg en de veerpoot. Daarnaast is er mechanische schade aan de luchtbalg of de veer mogelijk. Doorgaans komen defecten voor als resultaat van een onvoorzichtige rijstijl of overbelasting van het voertuig. De oorzaak kan ook liggen in een botsing met een obstakel of het binnendringen van vuil en vreemde objecten in de montage. Luchtveren kunnen niet gerepareerd worden en worden vervangen in het geval van een defect.

Hoe u defecten kunt detecteren

Schade wordt in de eerste plaats zichtbaar tijdens gepland onderhoud. Toename van het geluid in de cabine, eigenaardige klopgeluiden en vibraties tijdens het rijden over ruwe wegen kunnen duiden op de noodzaak tot ongepland onderhoud. Een defect aan de luchtvering van de cabine in een vrachtwagen gaat ook gepaard met een hogere trillingssterkte van het voorste gedeelte van het voertuig tijdens het rijden op hoge snelheid.

AUTODOC: handig online winkelen

Op zoek naar een online winkel met lage prijzen voor componenten voor reparatie en onderhoud aan commerciële voertuigen? Hartelijk welkom bij AUTODOC. Hier kunt u voordelig componenten kopen voor de luchtvering voor de cabine, evenals vele andere onderdelen. Alle producten in onze catalogus zijn relatief goedkoop en van hoge kwaliteit. Bovendien houden we regelmatig promoties, die u helpen geld te besparen. Zeg vaarwel tegen te veel betalen – plaats nu uw bestelling online op onze website.